Waarom koken op zonnestralen?

De voordelen voor mensheid en milieu zijn groot!

Voordelen voor de bevolking:

~ Veel minder hout sprokkelen. Dit bespaart vrouwen en kinderen vaak uren lopen. Tijd die beter besteed kan worden.
~ Veel minder rook in of bij de hut en dus veel minder cara patiënten en gezondere lucht.
~ Veel minder gevaarlijke vuurtjes in of bij de hut. Veel minder brandwonden vooral bij kinderen.
~ Kan kosten voor brandstof besparen. Soms tot 25% van het inkomen. Dit wordt steeds actueler omdat in steeds meer gebieden sprokkelen verboden word.
~ Ook kan hierbij genoemd worden dat het leren koken met de solar cooker ook kansen biedt om minder eenzijdig te koken.

Voordelen voor het Milieu:

~ Gaat ontbossing tegen. Wanneer de cooker wordt gebruik vindt er geen houtkap plaats voor de kookvuurtjes.
~ Gaat erosie tegen en ook meer kans op humusvorming voor vruchtbaardere landbouwgrond.
~ Veel minder CO2 uitstoot door slecht brandende vuurtjes, terwijl de gespaarde bomen CO2 opnemen.

Dat de solar cooker hout kan besparen wordt duidelijk uit het bericht dat houthandelaren ruiten kapot geslagen hebben van solar cookers. Blijkbaar is koken op zonnestralen dus slecht voor hun handel.

Heeft u nog aanvullingen of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

home